Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей


Вітаємо на сайті Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей - головної дитячої книгозбірні Дніпропетровщини. Матеріали сайту призначені для дітей, батьків, педагогів та бібліотечних фахівців.

Соціальна реклама

Бібліотечному фахівцю

Дітей варто привчати до читання, адже це  розвиває уяву, кругозір і покращує пам’ять, розвиває логічне мислення і, зрештою, допомагає краще розуміти себе, оточення і наше життя загалом. Це вагомі причини для того, щоб читати самим і заохотити до читання своїх дітей.

«Наша область давно має свої потужні традиції письменництва. Свого часу – генерація в 70-их і раніше наприклад, Валентин Чемерис і його повість «Вітька+Галька»,яка наразі є частиною шкільної програми. І ця книга настільки популярна, що нещодавно отримала нове яскраве перевидання. Ще одне видання – буквально «з печі» —  книга-казка дніпровської письменниці Еліни Заржицької «Сонячний чоловічок».  І це не звичайна книга, а надрукована шрифтом Брайля! Художниця Катерина Хаджирадєва створила яскравезні ілюстрації до цієї історії. Також маємо видання також шрифтом Брайля в тому числі книги «Лелечий дім» Євгенії Яворської. Також така мастита авторка, як Наталія Дев’ятко і її «Скарби Примарних островів» — пригодницько-фентезійна трилогія, дія якої відбувається у чарівному світі. «Скарби Примарних островів» існують також в аудіо-версії в авторському читанні.  Загалом, дніпропетровщина багата на дитячу літературу, і ми сподіваємось, що нові автори в майбутньому стануть частиною нашої спілки» , — зазначає письменник, журналіст, редактор журналу «Бористен» голова Дніпропетровської обласної організації НСПУ Фідель Сухоніс.

Сьогодні книги трансформуються, а юні глядачі мають змогу читати не лише паперові видання, але і електронні або аудіокниги. Не менш популярними в мережі є і буктрейлери — короткий відеоролик за мотивами книги, кліп по книзі. Метою створення буктрейлера є спонукання до прочитання книги. Його особливістю є те, що розповідь про книгу подається в образній, інтригуючій формі.

Експерти наголошують, що часто в дитячих книгах зустрічаються негативні і навіть досить страшні персонажі. Саме в ранньому дитинстві у малюка формується здатність справлятися зі своїми страхами. Він вчиться не боятися. Усі ці маленькі і великі перемоги відіграють величезну роль у становленні особистості, вихованні характеру. Дитина дорослішає через випробування і долає свій страх разом із героями казок.

Дитина переживає все те, що відбувається з героями книг і приміряє на себе. При цьому вона вчиться розрізняти, «що таке добре і що таке погано», розпізнавати добро і зло, вибирає, ким би вона хотіла бути і на чиєму боці. Напруга, яку відчуває малюк, слухаючи історію, і та емоційна розрядка, то полегшення по закінченні, коли стає зрозуміло, що «все добре», є можливістю «скинути» агресію мирним шляхом, перемогти уявного ворога, відчути себе сильним і благородним.

https://nashemisto.dp.ua/2021/07/22/jaki-knigi-varto-chitati-ditjam-poradi-dniprovskih-avtoriv/

 

3D тур!

Анонси

Нові книги

Новинки періодики

Статистика сайту

Сьогодні 228

Вчора 216

За тиждень 934

За місяць 5247

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Copyright © 2024 Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей  Всі права захищено.