Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей


Вітаємо на сайті Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей - головної дитячої книгозбірні Дніпропетровщини. Матеріали сайту призначені для дітей, батьків, педагогів та бібліотечних фахівців.

Соціальна реклама

Бібліотечному фахівцю

Ви чуєте? Це ж лунає перший шкільний дзвоник! Час, коли школярі крокують з букетами квітів, а батьки поспішають зарядити телефони, щоб зробити під час урочистої лінійки трохи більше мільйона фотографій. А ще це особливий час наповнювати шкільні наплічники не лише підручниками, а й найкращими художніми книжечками. Якими саме? Із цим допоможе Старий Лев.

 

1 клас

Розпочинати навчання в школі варто з чогось особливого. А книги сезонних віршів для дітей — саме такі!

«Осінні віршики» — це велика збірка дитячих віршів українських авторів з красивими ілюстраціями. У цій книзі є все, що повинно бути восени, коли тобі 6 років, і ти вперше йдеш до школи. Тут і мати-ведмедиця, яка вкладає спати ведмежатко, і повні кишені осіннячка-насіннячка, і танці дощика на дахах, і їжачок, який збирає листя в саду…У книжці зібрано вірші Івана Андрусяка, Андрія Бочка, Тетяни Винник, Галини Кирпа, Дмитра Лазуткіна, Ірини Лазуткіної, Оксани Лущевської, Наталки Малетич, Вікторії Ніколенко, Олександри Орлової, Слави Світової, Андрія Содомори, Марії Титаренко, Любові Шостак.

 

2 клас

 

Другокласники обожнюють цікаві історії. Та всі, зрештою, обожнюють цікаві історії. Навіть екскаватори! Особливо екскаватор Ека — герой книги Вікторії Амеліної з ілюстраціями Олександра Шатохіна. Ека чухає ковшем голову, говорить своє традиційне «е-е-е...» і починає розповідати історії. Тобто е-е-есторії. Про те, як вичерпав ковшем пів моря. Як зняв із неба зірку чи не ледь не викрав айсберг у Антарктиді. З Екою траплялись такі неймовірні пригоди, що відірватись від його розповідей просто неможливо! Виплутатись із кожної ситуації Еці допомагають розумні й добрі діти. А всім відомо, що екскаватори люблять розумних діток. Ека навіть підготував спеціальні сторінки наприкінці книги, щоб кожен міг написати власну е-е-есторію.

 

3 клас

Книжки Галини Вдовиченко про 36 і 6 котів з ілюстраціями Наталки Гайди — це те, з чим обов’язково треба познайомитись учням молодших класів! Одного дощового вечора хвостаті герої оселилися в помешканні пані Крепової попри її бажання. Ані сама пані Крепова, ані її племінник Стас навіть не уявляли, чим обернеться вторгнення у їхнє помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів. Після знайомства з першою книгою про цих невгамовних героїв, радимо також прочитати наступні книги Галини Вдовиченко — «36 і 6 котів-детективів», «36 і 6 котів-компаньйонів» та цьогорічну новинку «36 і 6 котів-рятувальників».

 

 4 клас

Ольга Купріян у своїй новій книзі, яку проілюструвала Альбіна Колесніченко, розповідає про той особливий час, коли тобі десять, а канікули — це ціле життя тривалістю в літо. Микита і Мирослава живуть в одному дворі, дружать, сваряться і миряться, вчяться заробляти свої перші гроші, пильнують маленьку Злату і насолоджуються дитинством. Вони разом переживають радощі і сум, а також трепет (і може зовсім трішки страху), коли відтворюють прадавній ритуал викликання Гумової Дупи. А найбільше діти люблять дивитись у небо, коли над головами пролітає найбільший у світі літак «Мрія». Тоді вони завмирають і мовчать. І відчувають абсолютне щастя.

   

5 клас

Якщо ваш п’ятикласник чи п’ятикласниця любить веселі книги з цікавими сюжетами, то книга Томаса Тейлора «Маламандер»у перекладі Марти Сахно та з ілюстраціями Тома Бута їм неодмінно сподобається. Головному герою книги Герберту одинадцять років, і він працює у столі знахідок готелю «Ґранд Наутілус». Одного разу до нього в комірчину вдирається дівчинка Вайолет. Її батьки зникли дванадцять років тому, коли вона була ще немовлям. Герберт і Вайолет беруться відшукати хоч якісь зачіпки, але вони приводять дітей до легенди про моторошного і страшного маламандера. Ще одна історія чекає на героїв, яких діти точно полюблять, на сторінках новинки «Ґарґантіс».

 

6 клас

 

Фентезі-книга Ольги Максимчук з ілюстраціями Іви Михайлян стане чудовим вибором для наплічника школяра-шестикласника. Книга розповідає про дітей Марка і Соньку Брумів, в житті яких з'являється великий білий птах. На його крилах вони помандрують у неймовірну пригоду. Близнюків чекає жерло прадавнього вулкана, загадкова країна Кремантура, зустріч із моторошними Сірими та великі таємниці минулого. Із цією книгою школярі зможуть приєднатися до героїв у їхній боротьбі зі злом і супроводжувати Марка та Соню аж до останньої сторінки. А після неї читачів чекає другий роман дилогії — «Світ у вулкані. Дощ-убивця».

 

7 клас

 

Якщо школяр чи школярка цікавляться соціальними мережами і мріють вести свій блог, то ця книга просто мусить бути в їхньому рюкзаку! «Дарую братика за підписку. Твій інстащоденник» Саші Кочубей з ілюстраціями Наталії Чорної — це книжка два в одному. З одного боку школярі прочитають повість про веселу дівчинку Зо, яка вирішила стати популярною блогеркою та зібрати цілий мільйон підписників. А обернувши книгу, отримають власний інсташоденник, який допоможе й самим стати популярними блогерами. У якій ще книжці можна знайти стільки підказок і шпор для покращення профілю в інсті?

 

8 клас

Книга Наталії Ясіновської з обкладинкою Катерини Сад «Любов, дідусь і помідори» розповідає про життя, як воно є — із труднощами й проблемами, але також зі світлом, взаємопідтримкою і вірою в краще. Тринадцятирічна Олеся мешкає з дідусем та бабусею і живе звичайним життям підлітки: ходить до школи, проводить час із друзями, поглядає на хлопців. Але все змінюється, коли дівчина дізнається, що дідусь захворів на рак. Олеся справляється зі шкільними клопотами, звикає до нового вчителя та піклується про дідуся. А всі свої найпотаємніші переживання звіряє шкільному блогу. Так, завдяки оптимізму, доброті й підтримці друзів, Олеся дає собі з усім раду, а життя набуває нових барв.

 

9 клас

 

Книга італійської письменниці Анджели Нанетті у перекладі Андрія Маслюха та з обкладинкою Анастасії Стефурак розповість школярам про почуття першої закоханості. Коли в подружжя Сіско й Антонії народився син, на морі панував сильний північно-західний вітер Містраль. На честь могутнього вітру батьки й назвали хлопчика. Йому судилося успадкувати цілий острів і стати його королем. Коли батько відправився у далеке плавання, Містраль разом і песиком Пінявкою досліджують свої володіння та насолоджувалися морем, вітром і безтурботністю .А згодом на острові з’явилась маленька іноземка, яку звати Хлоя. І тоді життя Містраля змінюється. Приборкати могутній морський вітер може тільки щось таке сильне й незвичне, як перше кохання...

 

10 клас

 

Трилогія Зої Заґґ — це відверта підліткова історія про життя дівчини Пенні. Цьогоріч у перекладі Наталії Ясіновської та з обкладинкою Андріани Чуніс вийшов уже третій роман — «Дівчина Онлайн: соло». Та розпочати знайомство з цією історією пропонуємо саме з першої книги. Героїні цих романів шістнадцять років. Вона захоплюється фотографією, має найкращого друга і не може порозумітися з однолітками. А про всі труднощі, конфузи та стосунки з хлопцями Пенні розповідає у блозі під ніком Дівчина Онлайн. Блогерка тікає з родиною на Різдво до Нью-Йорка і раптово закохується. А потім опиняється в епіцентрі мережевого скандалу…

 

11 клас

А випускникам обов’язково сподобається нова книга Надії Білої «Ел і Ева», обкладинку до якої створила Андріана Чуніс. Ця книжка розповідає про таких самих дорослих підлітків, які починають досліджувати життя. Вона про шістнадцятирічного Ела, який живе в Сполучених Штатах, підпрацьовує в кінотеатрі, проводить час із другом та безнадійно закохується в дівчат, які йому не світять. Про п’ятнадцятирічну Еву — запальну дівчину, яка тусується з рокерами та зависає в барі «Бочка». І про те, як Ел приїжджає на канікули до тата, в Україну, та знайомиться з Евою — своєю «новою сестрою». Тоді вони вже разом пізнають життя, вчяться дружити, спілкуватись, переживають перші закоханості та перші життєві труднощі.

https://starylev.com.ua/club/blog/knyzhkovyy-ryukzak-starogo-leva-shcho-chytaty-shkolyaram

3D тур!

Анонси

Нові книги

Новинки періодики

Статистика сайту

Сьогодні 119

Вчора 247

За тиждень 1072

За місяць 5385

Currently are 11 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Copyright © 2024 Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей  Всі права захищено.