Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей


Вітаємо на сайті Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей - головної дитячої книгозбірні Дніпропетровщини. Матеріали сайту призначені для дітей, батьків, педагогів та бібліотечних фахівців.

Соціальна реклама

Бібліотечному фахівцю

«Я вірю в тебе, у тебе все вийде!». Саме під цим гаслом 14 вересня 2021 року на базі Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей у рамках соціального психологічного проєкту «Психологія для всіх» було проведено психологічний тренінг для прийомних батьків, опікунів/піклувальників, батьків – вихователів на тему: «Психологічні особливості навчання та виховання дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування».

Травматичний життєвий досвід  накладає відбиток на розвиток дитини, на її здатність навчатися та на її поведінку. У дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування не завжди розвинені навички самоконтролю, працездатність, мотивація, довільна увага. Тому такі діти мають серйозні труднощі в навчанні та засвоєнні шкільної програми, проблеми з поведінкою, і часто вони є «незручними» для вчителів і школи через низький рівень знань, відсутність мотивації до навчання, неуважність, непосидючість, конфліктніст

Як же сформувати у школяра бажання  вчитися? Як зробити так, щоб у нього не пропадав внутрішній стимул пізнавати нове, незалежно від того, скільки зусиль треба буде для цього докласти? Як сформувати мотивацію до навчання у школяра, який вважає, що вчитися в школі нудно? Що  можна зробити, щоб дитина почала відчувати задоволення від процесу навчання і підвищила успішність у школі? Саме на ці питання  шукали відповіді учасникипід час психологічного тренінгу.

Психологиня Галина Данілова допомогла  розібратися у всіх цих питаннях та надала багато цінної інформації, щодо даної теми.   

Ми щиро вдячні нашим партнерам -  благодійній організації «Центр культури та мистецтв «Златоуст» та Департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради  за багаторічну спільну успішну співпрацю.

3D тур!

Анонси

Нові книги

Новинки періодики

Статистика сайту

Сьогодні 235

Вчора 216

За тиждень 941

За місяць 5254

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Copyright © 2024 Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей  Всі права захищено.