Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей


Вітаємо на сайті Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей - головної дитячої книгозбірні Дніпропетровщини. Матеріали сайту призначені для дітей, батьків, педагогів та бібліотечних фахівців.

Соціальна реклама

Бібліотечному фахівцю

Сьогодні в обласній бібліотеці для дітей м Дніпра відбулася презентація книг шрифтом Брайля за участю письменників М. Дружко, Е.Заржицької, Я. Ловчинської для учнів Спеціальної школи-інтернату для дітей з вадами зору. Цей захід відкрив Тиждень читацьких задоволень, присвячених
Всеукраїнському Дню бібліотек. 

Шрифт Брайля - це рельєфно-крапковий тактильний шрифт, який використовують незрячі та
слабозорі для написання та читання. Користуватися ним можуть незрячі від народження та ті що втратили зір в дитячому, дорослому та старшому віці, а також сліпо-глухі.

У Дніпрі письменники створюють такі книги спеціально для дітей, аби у малюків з вадами зору була можливість прочитати літературу сучасних українських авторів. Одна з таких книг - казка «Сонячний чоловічок» Еліни Заржицької. Це книга про українську Попелюшку, вона розрахована на молодший і середній шкільний вік, а може і старший. Героїня тут живе у давньому Січеславі на березі Дніпра.

Марія Дружко презентувала книгу «Квасько та Кватруся». Це також інклюзивне видання дитячої казки для незрячих дітей молодшого шкільного віку. Діти дуже тепло зустрічали письменників, брав участь в конкурсах і завданнях, які їм запропонували автори.

 

3D тур!

Анонси

Нові книги

Новинки періодики

Статистика сайту

Сьогодні 197

Вчора 216

За тиждень 903

За місяць 5216

Currently are 8 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Copyright © 2024 Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей  Всі права захищено.